Spelar du för mycket? Vi kan var din hjälp!

I morgon kickar fotbolls VM i gång i Ryssland och aldrig någonsin har spelbolagen lagt ut så mycket reklam. Kanske är det också rekord i antalet spelbolag. Vi fullkomligt överöses av reklamsnuttar på TV och i olika digitalakanaler.

Vi på Valet, precis som Spelberoendes Förening i Göteborg, ser en stor ökning av personer som fastnar i spelet och får stora konsekvenser och problem att ta sig loss.

Tänker du ständigt på spel?
Spelar du med allt större summor?
Har du äventyrat eller förlorat något viktigt pga spelandet?
Mår du dåligt av att låta bli?
Ljuger du för att dölja?
Spelar du för att slippa tänka på problem?

Förlitar du dig på att andra kan hjälpa dig lösa en ev ekonomiskkris?
Spelar du för att vinna igen förluster?
Kan du inte kontrollera, begränsa eller sluta spelandet?

Ja på 3-4 punkter?  Då har du problem

Ja på 5 eller fler?    Då kan du ha ett spelberoende

Vi har den hjälp du behöver!
031- 42 49 40

I GP den 11 juni kunde vi läsa om Johan, 22, som spelade bort allt – inklusive sina föräldrars fondbesparingar. (artikeln ligger bakom betalvägg)
Efter att inte kunna få fler lån och allt var bortspelat sökte Johan hjälp på Spelberoendes Förening i Göteborg. Där fick han den hjälp han behövde.
-– Under mötena har jag träffat banktjänstemän, elitidrottare, chefer, unga, äldre, män och kvinnor. Det är en sådan blandning. Jag hade aldrig fixat det ensamt. Jag önskar att jag hade gått dit tidigare, säger Johan i artikeln.

Han kritiserar även kändisar för att vara med och göra reklam för de olika bolagen.
– Det är för jäkligt. Att stora profiler som vår älskade Zlatan gör reklam för spelbolag är helt sjukt. Samtidigt tror jag inte att de förstår riskerna. De ser inte de personer som har barn och som hamnar i ett beroende, och som ser självmord som enda vägen ut. Många ser fortfarande spelande som en kul grej, som alla klarar av att kontrollera. Jag förstår om man inte ser att spelandet tar många liv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *