Föreläsning om Medberoende

posted in: Beroende | 0

16 augusti kl 18 -20 Inför sin 3 dagars workshop i september kommer Madeleine Swartz till Valet och håller en föreläsning Medberoende. Du har då möjlighet att stifta bekantskap med Madeleine och hennes metod och bok Res dig – Läk ditt medberoende. Du kan ställa alla de frågor som du kanske har, bolla funderingar kring ditt eventuella medberoende och få möjlighet att se om workshopen är en väg för dig att släppa ditt medberoende och få verktyg till att läka … Läs mer»

Äntligen – som ny samarbetspartner!

posted in: Medberoende, Utbildning, Workshop | 0

Med stolthet presenterar vi Madeleine Swartz! I höst är hon hos oss och håller sin workshop i Medberoende ”Res dig! – Läk ditt medberoende” Workshopen bygger på Madeleines bok med samma titel och är 3 dagars intensivt processorienterad arbete med material som är speciellt framtaget för dig som vill ha en kick-start i att ta tag i ditt medberoende. Metoden ”Res dig” är ett pedagogiskt handlingsprogram som enkelt kan användas i arbetet med medberoende. Du får verktyg för att kunna lägga det gamla … Läs mer»

Alkoglass – endast på Systembolaget!

posted in: Beroende | 0

Ett klokt beslut tycker vi! Både med tanke på att detta är produkter som riktar sig till barn och unga och att det är en inkörsport till ökad konsumtion av alkohol. Regeringen har fattat beslut om förslag om förbud att sälja alkoglass i vanlig butik. – Det ska vara samma regler som för annan alkohol, säger socialminister Annika Strandhäll. Förslaget gäller även andra eventuellt nya produkter, till exempel alkoholgodis eller något annat liknande som skulle kunna dyka upp. Läs mer SverigesRadio »» … Läs mer»

Spelar du för mycket? Vi kan var din hjälp!

I morgon kickar fotbolls VM i gång i Ryssland och aldrig någonsin har spelbolagen lagt ut så mycket reklam. Kanske är det också rekord i antalet spelbolag. Vi fullkomligt överöses av reklamsnuttar på TV och i olika digitalakanaler. Vi på Valet, precis som Spelberoendes Förening i Göteborg, ser en stor ökning av personer som fastnar i spelet och får stora konsekvenser och problem att ta sig loss. Tänker du ständigt på spel? Spelar du med allt större summor? Har du … Läs mer»

Samverkan är receptet mot drogerna

Göteborg har stått värd för en internationell narkotikakonferens. Under måndagen och tisdagen samlades ca 400 forskare och experter från hela världen för att lyssna till och lära av varandra, en konferens där syftet också var att värna FN:s strikta narkotikakonventioner. Lars Karlsson, ordförande i svenska narkotikapolisföreningen, sitter med i den arbetsgrupp som skall ta fram en nationell strategi och höll på måndagen ett seminarium där han delade med sig av polisens erfarenheter. Lars uttalade sig i GP 14 maj – … Läs mer»

7 positiva effekter av att skippa alkoholen!

posted in: Alkohol, Behandling, Beroende, Missbruk | 0

Välj bort alkoholen – din kropp kommer att tacka dig! Här förklarar Sven Andreasson, alkoholläkare och professor i socialmedicin vid Karolinska institutet, vad som händer i kroppen om du väljer att avstå alkoholen. – Det händer en massa bra saker på bara en månad. De viktigaste effekterna är de på det centrala nervsystemet: ångestnivån sjunker, sömnstörningar avtar, du får mer energi, tänker klarare och känner dig piggare, säger han. 7 positiva effekter av en månad utan alkohol Levern får vila. … Läs mer»

Även måttlig konsumtion ökar risken

posted in: Alkohol, Beroende, Livsstil, Media, Missbruk | 0

Risk för stroke även vid måttlig konsumtion av alkohol – redan vid 7-8 standardglas per vecka! – Den nya studien visar att vi kan behöva se över riskgränserna, säger Patrik Wennberg, hjärt- och kärlforskare vid Umeå universitet, till Sveriges Radio. Riskgräns – Om en man dricker mer än 14 standardglas alkohol per vecka och en kvinna mer än 9 glas finns risk för medicinska skador – enligt Socialstyrelsens riktlinjer. Ett standardglas motsvarar ett glas vin (15 cl), en burk starköl … Läs mer»

1 2 3 4 14