Sorg som hindrar livet?

posted in: Sorg, Utbildning, Workshop | 0

Sorg uppstår kring och efter en förlust. Oavsett om förlusten inträffade nyligen eller för länge sedan kan den fortfarande begränsa ditt liv. Dödsfall och skilsmässor är det som oftast förknippas med sorg, andra exempel på förluster som kan orsaka sorg är separationer, övergrepp, konflikter, förlust av tillit och trygghet, egen eller annans sjukdom, att förlora ett husdjur eller att livet inte blev som man hade tänkt sig. ”Tillfälliga lättnader som alkohol, mat och arbete fungerar för stunden, men ger inga … Läs mer»

Kristina valde Valet och livet!

posted in: 12-steg, Alkohol, Behandling, Beroende | 0

I augusti -08 gjorde Kristina ett val för livet. Vad jag fick ut av behandlingen och Valet! en tydlig och omfattande behandlingsplan vi fick verkligen arbeta utifrån var och ens problematik och situation alla var lika viktiga ingående och omfattande egna hemuppgifter. MYCKET VIKTIGT för att kunna reflektera KRAV på att besöka AA-möten utifrån ett visst schema varmt, hjärtligt och rättframt bemötande personalen VISSTE vad det handlar om, hade stor kunskap och erfarenhet om/av sjukdomen besök utifrån av bla präst … Läs mer»

Åsa – en av Valets Recovery Coacher!

Åsa jobbar tätt med sina klienter med målet att de skall hitta sina egna lösningar. Ett jobb som bygger på positiva förändringar i tillfrisknandet hos personer med beroende.   – Vi jobbar tillsammans med allt ifrån att skapa rutiner i vardagen, att möta och stoppa triggers till att knyta hälsosamma relationer. Ena gången kan vi mötas i Slottsskogen och tar en Power Walk, en annan gång sorterar vi ut i vilken ordning olika myndigheter skall kontaktas och en tredje gång … Läs mer»

Recovery Coach Utbildning 16-20 oktober!!

Hjälp andra och lämna ett bestående avtryck! Som Recovery Coach skapar du långvariga, positiva förändringar i livet inte bara för din klient, utan också för en hel familj, för nära och kära. Du hjälper människor som har ett skadligt bruk eller beroende att gå igenom ett förändringsarbete och blir länken till ett fantastiskt liv. Var med i en bransch som växer Efterfrågan på utbildade Recovery Coaches ökar stadigt världen över. Nya behandlingar och metoder utvecklar och effektiviserar. Var med i en bransch som fortsätter att växa! Utbildningen hålls av Janique Svedberg som är beroendeterapeut … Läs mer»

Intresset för Recovery Coacher ökar!

posted in: Beroende, Hjärnan, Utbildning | 0

Socialtjänsten i VästraGötaland har börjat anlita Valets Recovery Coacher som en del av några klienters rehabilitering. En Recovery Coach kan på ett mer handfast sätt hjälpa klienten med det som försvårar tillfrisknandet och lägga en plan för ett bättre liv, så som klienten vill att det skall se ut. Det kan röra sig om att bygga upp hälsan – gå med på promenader och/eller gå med på 12-stegsmöten, strukturera upp ekonomin – vara med när klienten ser över sina tillgångar … Läs mer»

En väg till frihet

posted in: Utbildning, Workshop | 0

I samarbete med Svenska Institutet för Sorgbearbetning och Anders Magnusson erbjuder vi 100 kr rabatt till föreläsningen En väg till frihet! Måndagen den 9 oktober, kl.18:00-20:30 En väg till frihet är en föreläsning på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg som får dig att ta konkreta steg framåt. Försonas med dig själv, lämna dina begränsningar och välkomna det nya. Föreläsningen innehåller: – Redskap till egen utveckling – Nya perspektiv och synsätt – Förbättrad relation till dig själv – Ta konkreta steg framåt Anmäl … Läs mer»

Kristina är medberoende

posted in: Medberoende, Utbildning, Workshop | 0

och valde att medverka i Workshopen i Medberoende för att kunna skapa det liv hon vill leva! Vill du gå? Nästa tillfälle 22-24 september! Kristina berättar: För mig handlar medberoende om att förlora sig själv i jakten på att kontrollera en annan människas liv och beteenden. För mig handlar det också om fruktlösa försök att vilja förändra en annan människa, så mycket att man tappar fokus på sitt eget liv och det egna ansvaret att skapa det liv man vill leva. Jag … Läs mer»

1 2 3 4 12