Våga prata, tala om vad DU ser!

Missbruk i släkten. Janique Svedberg från Valet gästar Klara Zimmergren i radioprogrammet ”Känsligt läge” om alkohol i familjen. Har ni en flodhäst sittande i soffan hemma i vardagsrummet ? Ingen annan får plats där om flodhästen breder ut sig, olycklig och sjuk. Och hen skulle må mycket bättre av att komma ut och vara den hen egentligen är. En hel familj, en hel släkt påverkas av att ha en flodhäst i familjen alltså en alkoholist som ingen nämner, en familjehemlighet. … Läs mer»

Framgångssagan som gav ärr för livet

posted in: Media | 0

Att dra en gräns kan vara det mest kärleksfulla man kan göra Ida Högström driver Medberoendepodden och samtalar med Janique om hennes tidigare liv som kan beskrivas som en framgångssaga kantad av alkohol, droger, gränslöshet och medberoende. Länk till podden»

Missbruk vs medberoende

posted in: Media | 0

Vivi Linde i samtal med Janique Svedberg, Behandlingsansvarig på Valet om bl.a. om stigman, skam, skuld, val, delaktighet, destruktivitet, hjälplöshet, arv, miljö och eget ansvar. Janique berättar även hur man kan söka hjälp både för sig själv och om vägen ut. Länk till podden»