Stena Line väljer Valet!

Margareta Jensen Dickson talade under ett frukostmöte hos Valet om vikten för HR att knyta specialister till sig.

– Valet har varit och är enastående och absolut nödvändiga för oss och mig i mitt jobb som HR. Jag använder deras expertis på många sätt. Det händer att jag ringer och ber om hjälp med rena sakfrågor och det händer att jag vid speciellt svåra samtal ber någon av Valets medarbetare sitta med.

Margareta råder andra HR att anlita utomstående specialister när det rör sig om missbruk då företagshälsovården ofta inte räcker till i just de frågorna.
Vi skulle inte klara oss utan Valets stöd och kunskaper och jag skickar hit våra chefer på utbildning, så att vi har medvetna och kunniga chefer och en alkohol- och drogpolicy som följs.

Utbildningen heter Beroende i Arbetslivet och är en heldag – läs mer om den här »»
Vi erbjuder även kortare utbildningsblock – läs mer här »»

Vi kommer gärna till er och håller utbildning på plats!

Margareta talade också om vilka utmaningar en HR idag står inför allt ifrån digitaliseringen, ledare/chefer till milenials.

Stress och dåligt mående hos arbetsgruppen beror till 90% på ledarskapet. Ett problem som kan leda till ångest, konflikter och kanske självmedicinering.
Margareta påtalar hur viktigt jobbet som HR är – ledarskap är svårt och vi skall hjälpa cheferna och se oss själva som en internkonsult som leder vägen utan att stå i vägen. Vi måste våga ta upp det som inte sägs, samverka med fackliga kollegor och inte släppa taget.
Företagshälsovården räcker inte till så vi måste jobba ihop med duktiga konsulter.

Vi väljer att samarbeta med Valet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *