VALET JUBILERAR!

    Valet fyller 30 år Den 8 november vill vi fira det med dig! Har du gått behandling hos oss, är du arbetsgivare eller anhörig, jobbar du inom samma bransch eller känner du samhörighet med oss på annat sätt?!  Välkommen hit och fira Sveriges äldsta öppenvård! Vi bjuder på en enklare förtäring, musik och sång och framför allt mingel och goa samtal.                                             … Läs mer»

Kvällsbehandling och Helhetssyn – Vi är skillnaden!

Valet har behandling kvällstid vilket gör att du kan tillfriskna från beroendesjukdomen i din vardag. Du kan sköta ditt jobb och ditt liv utan att behöva åka från stan eller ta ledigt från jobbet. På så vis blir ditt tillfrisknande en del av ditt liv och din familj. Vi ser till hela familjen – alla behöver hjälp och stöd – det finns här hos oss! Så har du problem med alkohol, droger, läkemedel, spel eller socker RING oss för hjälp! … Läs mer»

Tar du dina behov på allvar?

– Sätt dina egna gränser så att ingen annan gör det åt dig! En helg för anhöriga! Under den gångna helgen har Valets Renée Nilsson fullkomligt knockat anhöriga med kunskap om beroendesjukdomen, men framförallt kunskaper om sig själva! Med sig hem har de fått en uppsättning nya verktyg att fortsätta vässa. Den viktigaste insikten att ta med är kanske att förstå varför jag som anhörig gjort som jag gjort, att det inte varit fel, men att jag också har ett … Läs mer»

Föreläsning om Medberoende

posted in: Beroende

16 augusti kl 18 -20 Inför sin 3 dagars workshop i september kommer Madeleine Swartz till Valet och håller en föreläsning Medberoende. Du har då möjlighet att stifta bekantskap med Madeleine och hennes metod och bok Res dig – Läk ditt medberoende. Du kan ställa alla de frågor som du kanske har, bolla funderingar kring ditt eventuella medberoende och få möjlighet att se om workshopen är en väg för dig att släppa ditt medberoende och få verktyg till att läka … Läs mer»

Äntligen – som ny samarbetspartner!

Med stolthet presenterar vi Madeleine Swartz! I höst är hon hos oss och håller sin workshop i Medberoende ”Res dig! – Läk ditt medberoende” Workshopen bygger på Madeleines bok med samma titel och är 3 dagars intensivt processorienterad arbete med material som är speciellt framtaget för dig som vill ha en kick-start i att ta tag i ditt medberoende. Metoden ”Res dig” är ett pedagogiskt handlingsprogram som enkelt kan användas i arbetet med medberoende. Du får verktyg för att kunna lägga det gamla … Läs mer»

Alkoglass – endast på Systembolaget!

posted in: Beroende

Ett klokt beslut tycker vi! Både med tanke på att detta är produkter som riktar sig till barn och unga och att det är en inkörsport till ökad konsumtion av alkohol. Regeringen har fattat beslut om förslag om förbud att sälja alkoglass i vanlig butik. – Det ska vara samma regler som för annan alkohol, säger socialminister Annika Strandhäll. Förslaget gäller även andra eventuellt nya produkter, till exempel alkoholgodis eller något annat liknande som skulle kunna dyka upp. Läs mer SverigesRadio »» … Läs mer»

Spelar du för mycket? Vi kan var din hjälp!

I morgon kickar fotbolls VM i gång i Ryssland och aldrig någonsin har spelbolagen lagt ut så mycket reklam. Kanske är det också rekord i antalet spelbolag. Vi fullkomligt överöses av reklamsnuttar på TV och i olika digitalakanaler. Vi på Valet, precis som Spelberoendes Förening i Göteborg, ser en stor ökning av personer som fastnar i spelet och får stora konsekvenser och problem att ta sig loss. Tänker du ständigt på spel? Spelar du med allt större summor? Har du … Läs mer»

1 2 3 4 14