Ett beroende - flera utlopp

 

Alkoholberoende

Om du funderar över ditt drickande och inser att de negativa konsekvenserna har blivit allvarliga så är du på rätt väg. All förändring börjar med ett erkännande om att ett alkoholproblem existerar.

Det är ditt val!

"Vi vet att det bara finns en person som är ansvarig för att göra något åt ditt alkoholproblem. Den personen är du. Många kommer till oss efter påtryckningar från makar, chefer, läkare eller vänner, men ingen deltar i behandlingen om han eller hon inte själv väljer att göra det".

Stämmer något av följande in på dig?

  • Om du märker att du tål mer alkohol nu än för några år sedan är det inte något att vara stolt över. Det kallas för toleransökning och är ett tydligt tecken på så kallat kemiskt beroende.
  • Om du ibland råkar ut för minnesluckor när du dricker så är det inget att skämta om. Blackouts är klara tecken på alkoholproblem och att hjärnan skadats.
  • Om du tycker att andra anmärker på ditt drickande, eller om du dricker i smyg så är det inte fel på någon annan - det är ditt drickande som är problemet.
  • Kanske har du lagt märke till fler dåliga tecken som t ex huvudvärk, ångest eller illamående? Blir du irriterad, sur eller otålig dagen efter? Har det kanske rentav gått så långt att du ibland dricker flera dagar i rad? Tar du återställare? Har arbetsplatsen reagerat? Då vet du att du behöver hjälp.

Vi kan hjälpa dig!

Vi har närmare 30 års erfarenhet av alkoholberoende hos både män och kvinnor. Alla som arbetar på VALET har själva tagit sig ur ett beroende eller levt tillsammans med någon med ett beroende. Vi vet hur det är att leva med ångest, skam och skuldkänslor. Hos oss möts du inte av fördömanden eller pekpinnar. Hos oss möts du av kunskap och erfarenhet.